2007

DM i præcisionsflyvning 2007 – resultater og stillinger

Med 18 deltagere var der klar fremgang at spore ved kåringen af Danmarks bedste pilot af motorfly 2007. Største deltagende klub blev Haderslev, der således også løb med en pengepræmie på 5.000 kr. Men det var – igen, fristes man til at sige – Hans Birkholm, der denne gang repræsenterede Haderslev, der klarede sig bedst med flyveplanlægning, landinger og to navigationsture i løbet af de to dage.
Han var ellers udfordret af både et stærkt felt af ‘gamle kendinge’ og enkelte nye deltagere, ligesom ikke mindst vejret med ganske lave skyer drillede alle under navigationsturen på førstedagen. Alle kom dog sikkert hjem, og lige så sikkert er det, at alle var lidt mere sikre piloter, da de tog hjem efter en travl weekend i Skive.
Med i toppen var også Allan Hansen fra Viborg Flyveklub og den regerende nordiske mester fra Haderslev, Kurt Gabs. Der var dog en række andre, skrappe konkurrenter. Heriblandt deltagere fra Norge og England, som fløj i sin egen klasse uden at deltage i selve mesterskabet. Selve opgaverne var dog de samme, og den rutinerede konkurrencepilot Chris Barnes fra England havde faktisk sat sig på andenpladsen, hvis han havde været med i den direkte konkurrence.
For at være med i selve konkurrencen om DM-titlen skal man stille op i A-klassen, der alene adskiller sig fra B-klassen ved at indeholde nogle forholdsvis detaljerede fotos fra turen, som deltagerne skal placere undervejs. Det er således ikke en udpræget let opgave at deltage i B-klassen – og slet ikke at vinde den. Derfor var det også med en ekstra respekt, at Hjalmar Nielsen tog B-pokalen med hjem til Haderslev.
Skive Flyveklub var vært med en lang række praktiske opgaver, og med indtrykket af de nyindrettede rammer i lufthavnen vil 2007 fremstå som et af de allerbedste arrangementer med konkurrenceflyvning herhjemme. En helt perfekt reklame for den nye, private lufthavnsledelses ambitioner om skabe et jysk center for al slags fritidsflyvning.
DM gav for første gang også en ekstra chance for at spare mange penge, fordi deltagerne fik styrket mulighederne for at få en klækkelig rabat på en ny forsikringsordning, som DMU har lanceret i samarbejde med Inter Hannover.
Først og fremmest tog de deltagende piloter hjem fra Skive med mere eller mindre skærpet opmærksomhed om de grundlæggende discipliner for alle piloter. De er kort sagt lidt dygtigere, end da de kom. Det kan de selv om andre glæde sig over på ’standens’ vegne. Så mangler kun de resterende godt 99 pct. af Danmarks PPL-piloter at få finpudset formen. For slet ikke at tale om de 4-500 danske ul-piloter, der også var inviteret til Skive.
Resultaterne fra konkurrencen fremgår af oversigten herunder.
Bemærk links i kolonnerne ‘Nr.’, ‘Navn’, ‘Land’ og ‘Total’. Den første kolonne viser lørdagens rute indtegnet på et kort med en blå streg, og den enkelte pilots faktisk fløjne rute baseret på udlæsning af data fra de medbragte GPS-loggere. Kolonnen ‘Navn’ viser de de tilsvarende ture fra søndagens konkurrencer.
Kolonnen ‘Total’ giver mulighed for at hente de data, som er udlæst fra loggerne efter navigationsturen lørdag, og som piloterne kan indlæse i en række andre navigationsprogrammer og således analysere, hvad der eventuelt kunne være gjort bedre. De fleste piloter har dog en ganske imponerende evne til at følge en given kurs, selv om de har mere end rigeligt at se til undervejs.
Kolonnen ‘Land’ har links til de tilsvarende logger-data fra søndagens landingskonkurrence.

DM_2007_internat

DM_B_2007

DM_A_2007

Kommende arrangementer