Beta Air Rally på herregårdvisit

En række af Sjællands smukke herregårde havde besøg fra oven – måske helt uden at lægge mærke til det – da Beta Air Rally 2017 blev afviklet den sidste lørdag i august. En ualmindeligt smuk dag med sol, 20 grader og næsten ingen vind i en en ellers noget omskiftelig sommer. Kort sagt: Perfekte forhold for afvikling af et hyggeligt rally i luften.

I stedet for de sædvanlige vejkryds og åløb gik turen nemlig udelukkende via vendepunkter i herregårde, som enkelte af deltagerne da også fik tid til at beundre nogle få sekunder. Ellers var der nok at se til med at finde rundt til tiden og eventuelt finde de fotos og mærker, som var indlagt i konkurrencen.

Vinderne i A-klassen ved Beta Air Rally 2017 ses her i midten, nemlig Anette og Jacob Blok fra Midtsjællands Motorflyveklub. 2.-pladsen gik til Anne Reinhold og Lago Laumark-Møller fra Vojens (tv), mens tredjepladsen tilfaldt pilot Sindre Lindal med Jacob M. Svenningsen og Annegrete Zobbe som observatører.

Konkurrencen var som sædvanligt opdelt i to kategorier – A-klassen for de rutinerede, og B-klassen for de mindre øvede. Da det grundlæggende handler om at styrke flyvesikkerheden er det af særlig interesse at få alle med – og indrette navigationsturen så alle kan komme sikkert rundt og komme sikkert hjem med en god fornemmelse. Derfor er der lidt større margin på tidskontrollerne i B-klassen, ligesom det er noget lettere at fotos, som er taget på ruten forud for konkurrencen.
Resultatet i B-klassen er et bevis på, at det er muligt at være med, selv om man ikke flyver konkurrence så ofte.

Vinderne i B-klassen var også sjællændere… Her ses de i midten med Kjeld Johnsen og Ole D. Nielsen fra Freerslev. 2.-pladsen gik til Paul Saunders og Ulla Bæk Lindtoft fra Randers, mens 3.-pladsen tik til Karl Erik Nielsen og Svend Erik Høy fra Haderslev.

Dagens deltagere bydes velkommen i klubhuset i Ringsted af formanden for DMU Sport. Allan Hansen. De sidste dessiner om vejret, turen og de forskellige detaljer skal på plads, inden alle får dagens opgaver udleveret.
Karl Erik Nielsen og Svend Erik Høy fra Haderslev får dagens præmie, en Kähler vase, overrakt af Allan Hansen.

 

Paul Sanders og Ullan Bæk Lindtoft fra Randers modtager 2. præmien i B-klassen.
Store smil hos vinderne af 3.præmien i A-klassen, Sindre Lindal, Jacob Svenningsen og Annegrete Zobbe fra Randers Flyveklub.
Lago Laumark-Møller og Anne Reinhold fra Vojens beundrer 2. præmien i A-klassen, der her overrækkes af Allan Hansen.
I konkurrencen for begge kategorier indgår to mærkelandinger, som bedømmes af dommere.
Det gælder om at sætte hovedhjulene lige på de hvide streger – her er piloten Paul Saunders fra Randers, som slutter af med en meget fin landing.
Det er faktisk ikke helt let at bedømme en landing. da det går meget hurtig når man står lige ved siden af. Her konfererer dagens dommerteam fra Midtsjællands Motorflyveklub og tjekker en ekstra gang på videoen af selve landingen.
Så er det ved at være regnskabets time. Allan Hansen orientere om dagens resultater umiddelbart før præmieoverrækkelserne.
Midtsjællands Motorflyveklub er den perfekte ramme for et rally for motorfly.
Der var fyldt pænt op på forpladsen ved Midtsjællands Motorflyveklubs klubhus.

Kommende arrangementer