2008

[wzslider autoplay=”true”]
Birkholm igen i top ved DM 2008

Danmarksmesterskabet i præcisionsflyvning blev afviklet i luftrummet omkring Skive Lufthavn i weekenden 24.-25. maj. Arrangementet var begunstiget af meget flot vejr, selv om en kraftig termik søndag satte deltagerne på en ekstra hård prøve med kraftig vind fra skiftende retninger. Alle deltagere nåede dog sikkert i havn – og de fleste endda med ganske flotte resultater.

Bag mesterskaberne står DMU Sport, som i lighed med tidligere arrangementer i Skive rådede over perfekte rammer på lufthavnen – godt hjulpet af en gruppe ihærdige medlemmer af Skive Flyveklub. Igen i år var mesterskabet ligeledes begunstiget af deet mangeårige sponsorat fra Air BP, som gør deltagelsen mærkbart billigere for de deltagende piloter.

Da de to dages konkurrencer med beregning af flyveplan, landingskonkurrencer og to navigationsture på hver godt en times varighed var overstået, var alt dog stort set ved det gamle. Øverst på resultatlisten blandt de skrappeste deltagere i A-klassen stod som ofte tidligere Hans Birkholm fra Haderslev Flyveklub med 284 strafpoints. Ganske kort efter på andenpladsen kom Allan Hansen fra Viborg Flyveklub med 306 points, mens Kurt Gabs fra Haderslev fik 327 points på bronzepladsen.

Deltagelsen i årets mesterskaber har ikke helt tilfredsstillende – hverken efter arrangørernes eller deltagernes mening. Derfor vil alle gøre en ekstra indsats for at få flere med til næste års DM. Blandt de deltagende klubber var Haderslev Flyveklub igen i år stærkest repræsenteret. Det blev kontant belønnet med en check på 5.000 kr.

Der flyves også i en B-klasse ved mesterskabet for de lidt mindre øvede, og vinderne i denne klasse ses på billedet herunder:

Vindere i B-klassen

Førstepladsen i B-klassen gik til Flemming Baungaard med navigatør Anette Lødsen, Randers (i midten af billedet), mens endnu et Randers-team bestående af Sindre Lindal (pilot) og Annegrete Zobbe blev nr. 2 – her helt til venstre. På tredjepladsen kom Eluf Pedersen og Birte, Herning Motorflyveklub – de ses her til højre. Præmierne overrækkes af Inger Guldberg fra AirBP.

Der var endnu flere pokaler end dem til vinderne i de to klasser. Faktisk var der hele fire flotte pokaler til klassen bedste pilot med navigatør, der blev vundet af Anette og Jakob Blok, Midtsjællands Flyveklub, der ses her til venstre med dagens flotte høst. Og der var endnu mere sølvtøj til Hans Møller, der udover at flyve konkurrencens bedste navigationsture modtog den særlige ærespokal for Best Sportmanship, som er indstiftet af Henrik Knudtzon fra AirBP. Pokalen overrækkes på billedet til højre af Vagn Jensen fra DMU Sport. Han begrundede blandet andet tildelingen med Hans Møller Hansens mangeårige meget store entusiasme og vedholdende indsats for konkurrencer og flyvesikkerheden.

Kommende arrangementer