Fortjent hæder til Tønder Flyveklub

En af de særlige æresbevisninger ved DM i præcisionsflyvning gik i år til Tønder Flyveklub. Det handler om den såkaldte sportsmanship pokal for sin enestående indsats i dansk konkurrenceflyvning gennem lang tid, og her har Luftsport Danmark i flere omgange nydt godt af et helt særligt værtskab fra mange medlemmer af den lokale klub. Her er det Gunnar Hansen, der modtager pokalen på klubbens vegne.

Luftsport – nu også med kagelogo

Luftsport Danmark fik forrige år nyt logo, da foreningen så at sige blev selvstændig efter mange år med direkte forbindelse til DMU. Så sent som sidste år blev Luftsport Danmark medlem af KDA med ret til at udstede FAI licenser til konkurrenceflyvning.

Men først nu har foreningen også fået sit logo på kage med marcipanovertræk. Tønder Flyveklub har gode forbindelser til Skovs Bageri i Kolding, som diskede op med lækkerierne om søndagen, da årets Air Rally blev afviklet.

Kager med flyvelogoer på rad, inden de tog gevaldig skade i kombination med eftermiddagskaffen. Her er det Allan Hansen og Karin Christensen fra Tønder Flyveklub, der sammen med flere andre fra klubben kræsede for deltagere med grillaften og festmiddag i løbet af weekenden

Luftsports-weekend på Tønder Flyveplads

Det har været et vanskeligt forår for alle, og der har ikke været mulighed for at samles om flyvningen som normalt. Men nu tager vi revanche med en hel weekend, hvor alt drejer sig om at flyve og være sammen. Vi har slået tre fluer med et smæk – DM i præcisionsflyvning, Rally og generalforsamling  – på tre dage.

Den gode nyhed er, at al deltagelse i konkurrencer, mad og drikke er helt gratis for deltagerne.

Endnu en god nyhed er, at nye deltagere får en introduktion / mini kursus i konkurrenceflyvning. Flere af Danmarks mest rutinerede piloter vil inden konkurrencerne dele ud af deres fif og god råd om de særlige forhold, man skal være opmærksom på for at få et godt resultat.

Endelig er der for første gang en ekstra klasse C – udover de normale klasser A og B –  for helt nye piloter med max. 100 flyvetimer. Hvis man altså som helt ny i konkurrenceflyvning hører godt efter under fredagens kursus, er der altså også en fair chance for at komme hjem med en præmie..

Hent programmet her.

Hent tilmeldingen her. (PDF)

Eller her. (Word)

Invitation til alle danske UL og GA piloter

En ny flyvesæson nærmer sig, og dermed også spørgsmålet: Hvor skal vi hen?

Svaret afhænger af en række forhold, herunder den tryghed og rutine, den enkelte pilot har ved at flyve mod nye og spændende mål. En genvej går via konkurrenceflyvning, som udgangspunkt for nye oplevelser for helt almindelige piloter i Danmark.

Det gælder såvel UL- som PPL piloter, og derfor er DULFU og Luftsport Danmark gået sammen om to aftener med introduktion for piloter, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med konkurrence- og rallyflyvningen, hvor alle kan være med.

Det første arrangement er i Holbæk Flyveklub torsdag den 23. april, og ugen efter, torsdag den 30. april, i Randers Flyveklub.

Læs mere om arrangementerne her – og bemærk tilmelding

Eller benyt dette link til Holbæk

Og dette link til Randers

Invitation til 10 dages eventyr i Europa og Nordafrika

Memorial Hans Gutmann Tourist Rally Flight 2020 har udgangspunkt i Luxemburg, og deltagene når i løbet af 10 dage helt til Marokko og Slovenien.

Skulle en enkelt dags rally være lige i underkanten til at styre flyvelysten, har vore europæiske flyvevenner lavet en noget mere ambitiøs plan: 2400 NM med udgangspunkt i Luxemburg, via en række lande i løbet af 10 dage.

Så er chancen der i dagene 19.-29. juni med udgangspunkt i Luxemburg, hvor Memorial Hans Gutmann Tourist Rally Flight 2020 finder sted.

Læs mere om turen, og se tilmelding her.

Invitation til Rally syd for grænsen

Lørdag den 16. maj har du chancen for at komme lidt hjemmefra og få lidt frisk luft under vingerne. Det traditionsrige Rallye zwischen den Meeren 2020 afvikles af vore nordtyske venner med udgangspunkt i Husum. (Bare rolig, de taler også engelsk).

Hent posteren med mere info her,

og invitationen her.

GAC topmøde for første gang i Danmark

Mødet i Billund havde deltagere fra over 20 lande fra store dele af verden.

For første gang har FAI-GAC holdt sit årlige møde i Danmark, nærmere bestemt på Legoland hotel og konferencecenter i Billund.  FAI (Fédération Aéronautique Internationale) er hovedorganisation for alt hvad der har med luftsport at gøre. Organisationen har hovedkontor i Lausanne i Schweiz.

Alt lige fra flyvning med små droner i lav højde til amatør raketter som sendes ud i rummet er under FAI’s vinger. I vores GA-verden hører bl.a. sport som Præcisions- og Rallyflyvning, Air Race og også en komite, som holder styr på verdensrekorder indenfor flyvningen. Hele denne del under FAI kaldes General Aviation Committe, GAC.

FAI-GAC mødes en gang om året for at diskutere og arbejde med udviklingen af sport indenfor GA og evt. ændringer af regler i de forskellige sportsgrene. Det er også her der tages beslutning om fremtidige sportsbegivenheder som verdensmesterskaber, Air Games etc. Mødet har deltagere fra hele verden, så en slags topmøde indenfor GA kan man godt kalde det.

Hvert FAI-medlemsland har udpeget 2 personer (delegate /alternate) til at repræsentere sit lands nationale luftsportsforbund. For tiden er det Vagn Jensen og Allan Hansen, der er hhv. delegate og alternate.

Vagn Jensen har den fine titel af ærespræsident i kraft af, at han tidligere har været præsident for FAI-GAC og selvfølgelig sit mangeårige virke indenfor GA og sport. Vagn Jensen modtog i 2014 i øvrigt også et stort hædersbevis i form af Charles Lindbergh diplomet. Allan Hansen er i øjeblikket formand for Præcisions-flyvningskomiteen, så Danmark er i høj grad med, der hvor beslutningerne tages indenfor luftsport.

Årsmødet i Billund foregik fredag-lørdag d. 8-9. november 2019. Fredag var der først møde i de mindre komiteer, som arbejder med opdatering og regler, gennemgang af evt. afholdte konkurrencer mm. Senere samme dag og hele lørdagen går med fælles møder, hvor alt præsenteres for alle deltagende lande. Til sidst stemmes der om evt. ændringer og der er præsenteres ofte også bud fra forskellige lande, som ønsker at afholde konkurrencer. Referater og div. rapporter fra selve møderne kan findes på FAI´s hjemmeside.

Det hele afsluttes lørdag aften med gallamiddag og selvfølgelig godt socialt samvær mellem alle landenes deltagere. Næste års møde afholdes i Sydafrika i forbindelse med Rally Verdensmesterskabet 2020.

Deltagerne ved mødet i Billund var:

Lynvisit på 14 jyske herregårde

Maleriske ser de ud – de jyske herregårde – fra luften. Men besøg på 14 af dem inden for en times tid levner ikke tid til at nye udsigten længe. Her er det Willestrup Gods i det himmerlandske, som var en af dagens vendepunkter.

Luftsport Air Rally 2019 var lidt af en foræring til de østjyske piloter, som har set de fleste mange gange fra luften. Opgaven gik ganske enkelt ud på at passere 14 lokale seværdigheder – til aftalt tid, og i den rigtige rækkefølge. Hvor svært kan det da være?

Ja, det skulle jo vise sig at byde på nogle af de kendte udfordringer, hvor nogle havde lidt svært ved at holde kursen eller tiden – eller begge dele. Og så var der også nogle fotos på ruten undervejs, som gav hovedbrud.

Læs mere om turen, og se hvordan det gik hver af de 10 deltagende fly her.

Invitation til Air Rally i Randers

Så er tiden kommet til at få styr på hele den flyveglade familie og være med i det årlige Air Rally for motor- og UL-fly.

I år foregår det den 24. august med udgangspunkt i Randers Flyveplads. Det er stadig en konkurrence om at flyve en tur i landskabet og finde rundt og finde seværdigheder på jorden – gerne til nærmere bestemte tider…

Men det er en familievenlig dag, hvor piloten kan alliere sig med alle de navigatører, der kan være i flyveren.

Hent vor lille poster her, og send den gerne videre til mulige interesserede.

Hent tilmeldingsskema med yderligere oplysninger her.

Bemærk venligst: Seneste tilmelding mandag den 19. august.