Air Rally 2020

Gregersen tager titlen i Air Rally

Titlen som Air Rally mester i 2020 gik i år til Rosa og Niels Gregersen fra Galten.

Fra den tidlige morgenstund var der ikke meget, der tydede på, at det ville lykkes at gennemføre en konkurrence med små fly i nærheden af det sydvestligste Danmark. Selv om kalenderen kun sagde 23. august piskede hidsige regnbyger ind fra sydvest som i det sene efterår.

Men inden dagen var helt slut, lykkedes det at afvikle det planlagte Air Rally fra Tønder Flyveplads, og vi havde endda kåret en ny mester.

Air Rally afvikles som standard med både pilot og navigatør, så der er faktisk to om titlen, nemlig Rosa og Niels Gregersen fra Galten i det midtjyske.

Air Rally 2020 i Tønder. Fra venstre Rosa og Niels Gregersen, Tommy Chalali og Ola Tau Hatlestad, Arne Bartels samt Martin D. Hansen og Kjeld Hjorth. Der var en flaske vin og endnu en lille gave til alle.
Fra beregningen af dagens rute til Air Rally. Martin D. Hansen fra Tønder Flyveklub og Kjeld Hjorth på arbejde…
Inden deltagerne nåede så langt, havde de været igennem en beregning af dagens navigationstur, selve turen på godt en times flyvning i området fra Tønder til lidt nord for Kongeåen og tilbage igen. Og endelig en landing i Tønder, som også gav strafpoints, hvis man ikke ramte den udlagte nul linje.
 Landingskonkurrencen i Air Rally består kun af landingen efter navigationsuren, men det er også nok til at skille de sidste får fra bukkene. Det var især en noget tvivlsom landing, der forhindrede Martin og Kjeld i at vinde konkurrencen, da der løb 120 strafpoints på kontoen. Et par af de andre deltagere, herunder vinderne, nøjedes med 10 points.
Her mister Martin D. Hansen og Kjeld Hjorth chancen for at vinde Air Rally 2020. En hård landing efterfulgt af et stræk i luften gav dagens højeste score: 120 strafpoints.
Rosa og Niels Gregersen i deres ultralette Eurostar meget tæt på afslutning af konkurrencen. Et sekund senere lander de lige efter den hvide streg og nøjes med 10 strafpoints.

Kommende arrangementer