Fly i luften – med direkte streaming på nettet

Fly i luften – med direkte streaming på nettet

Konkurrencer i præcisionsflyvning har indtil nu ikke været verdens mest publikumsvenlige sport – indrømmet. Med undtagelse af de undertiden lettere halsbrækkende landingskonkurrencer er der ikke meget at se på.

Men sådan er det ikke mere. Takket være to unge norske piloter, der også er ganske ferme softwareprogrammører, kan den nye teknik bringe konkurrencen helt tæt på under hele navigationsturen – både for de interesserede, der faktisk er til stede på flyvepladsen, men i realiteten til hele verden, da hver enkelt deltager kan følges i realtid, da deres position streames på nettet.

Programmet hedder AirSports live tracking, som altså følger de enkelte deltagere på ruten, der er indlagt på et landkort. Her opdateres samtidig eventuelle strafpoints, som tildeles når et fly kommer for sent eller tidligt til en tidskontrol eller helt misser en ‘port’ og dermed tidskontrollen + et par andre fejl…

Man kan altså se stillingen live blandt de deltagere, som er undervejs på turen – nogenlunde som når man ser de store konkurrencer i skiløb på tv.

Systemet blev for første gang testet i Danmark ved DM i præcisionsflyvning i Skive den 2. juli. For at det skal virke, skal hver deltager oprettes i programmet og have en app, som er aktiv på mobiltelefonen og sender data løbende til AirSports programmet, hvor hele konkurrencen i forvejen er oprettet.

Denne gang var ikke alle deltagere oprettet, men de fleste var, og transmissionen på storskærm i terminalen på Skive Lufthavn var et tilløbsstykke blandt de tilstedeværende.

Ovenover ses et foto fra sendingen, og herunder andre fotos med detaljer fra konkurrencen.

Efter at alle er kommet sikkert ned på jorden, bevares konkurrencens resultat i AirSports, hvor det danske DM 2022 kan ses af alle. (klik på dette link).

 

 

Resultaterne kan også ses interaktivt via siden herunder – klik på billedet.

Her kan man både se ret præcist, hvor den enkelte deltager har været i forhold til ruten, og se hvordan det er blevet ‘belønnet’ med strafpoints.

Det er alt sammen ganske imponerende i forhold til, hvordan konkurrencer er blevet afviklet og præsenteret i over 50 år. Men, men men. Det danske DM er ikke helt på omgangshøjde med de norske kolleger – se nedenfor…

Se også hvordan det i det hele taget gik med DM – og hvem der vandt her.

det norske mesterskab i præcisionsflyvning blev afviklet tidligere i år havde arrangørerne lavet et samarbejde med NRK, som er fjeldlandets pendant til DR.

Her har man netop stor rutine i formidling af sportsgrene som skiløb og orienteringsløb, hvor deltagerne er udstyret med gps-trackere, som sladrer op deres position hvert sekund.

Med et imponerende set-up med mange live kameraer i fly og reportere med mulighed for at interviewe ledelse, deltagere og tilskuere lykkedes det ikke alene at lave en spændende sportsreportage, men samtidig sende/streame det hele på nettet.

Klik på billedet herunder, læn dig tilbage i over to timer, og se hele den fremragende udsendelse på NRK – NM-Veka – eller bare så længe der sker noget spændende…

Og læg eventuelt mærke til alle de andre mindre sportsgrene, som får opmærksomhed i Norge…

Kommende arrangementer