Fly på kirke-cruise i Sydjylland

Omgivelserne var nær perfekte for planlægningen af ruten til dette års Beta Air Rally i Haderslev. Her er det Jakob og Anette Blok fra Ringsted Flyveklub, der er dybt koncentreret – med en fiks lille sag i baggrunden…

Sjældent har så mange danske fly været på udkig efter så mange kirker som den sidste lørdag i august i det sydjyske. Ikke fordi de skulle nå adskillige bryllupper på en dag, men fordi årets Beta Air Rally zigzaggede rundt i landskabet mellem Haderslev og Vestkysten, og undervejs skulle deltagerne passere hele ni kirker, hvis de da fulgte den planlagte rute.

Udgangspunktet var Haderslev Flyveplads, hvor de 12 deltagende fly med pilot og navigatør fra morgenstunden skulle tegne den planlagte rute ind på et kort, og lave diverse beregninger for at flyve navigationsturen – til tiden.

Hen på eftermiddagen var det hele overstået, og de fleste var nogle erfaringer rigere, og nogle havde stiftet særligt bekendtskab med en stor regnbyge, der også havde bestemt sig for at besøge området i samme tidsrum.

Læs mere om resultaterne af konkurrencen her.

Kommende arrangementer