DM afviklet på en enkelt dag – lige akkurat

Skive_airport2

Den morgenfriske vært på TV klarede vejrudsigten på tre sekunder: Sol i dag, og sol igen i morgen.

Det var forårets sidste dag, og næste dag var sommerens første, lørdag den 1. juni – dagen for afvikling af årets DM. Fred og idyl og igen grund til bekymring. Vejrudsigterne er generelt blevet mere troværdige de senere år, og TV-værten fik stort set ret. Lige bortset fra nogle lave sky- og tågebanker, som trak ind over dele af det centrale og nordlige Jylland. Netop på det tidspunkt, hvor en del af deltagerne i årets DM skulle flyve til Skive Lufthavn.

Derfor måtte starten til dagens konkurrencer udsættes et par gange, indtil den værste dis var forduftet og endelig gav plads til, at de sidste deltagere kunne nå frem.

Forsinkelsen var en anelse ekstra problematisk, da danmarksmesterskabet i år for første gang skulle afvikles på en enkelt dag. Det var altså ikke muligt alene at afvikle en del af konkurrencen og så vente med resten til dagen efter – medmindre reservedagen søndag skulle tages i brug. Samtidig lovede meteorologerne flere lave skyer fra nordvest hen på eftermiddagen. Så var det bare med at komme i gang med navigationsflyvningen for at få alle hjem, inden skyerne trak ind.

Da den sidste deltager nåede turen rundt over det vesthimmerlandske landskab og Skive Fjord lå skyerne ganske som forudsagt lavt, og det lykkedes kun lige akkurat at komme i mål.

DM var igen en succes målt på antallet af nye og mindre rutinerede deltagere, ligesom der også var tegn på, at UL-piloterne kan se frem til at blande sig med de gamle og garvede deltagere i næsten ligeså gamle fly !! Det var dog rutinen, der tog stikket hjem, da kampen om de øverste pladser i mesterskabet blev afgjort.

Læs mere om konkurrencen og se resultaterne her

Kommende arrangementer