Piloter fra Viborg til VM i Polen

Fra åbningsceremonien ses her det danske team med Marianne Skrydstrup Jespersen, Torben Nielsen, navigatør Karen M.Hansen og pilot Iver Hansen - alle fra Viborg Flyveklub.
Fra åbningsceremonien ses her det danske team med Marianne Skrydstrup Jespersen, Torben Nielsen, navigatør Karen Mathisen-Hansen og pilot Iver Hansen – alle fra Viborg Flyveklub.

De danske farver er stærkt repræsenteret ved dette års VM i Rally-flyvning, der foregår i byen Torun i det nordlige Polen. I rally konkurrencen flyves med to-personers hold, og det danske team består af Karen og Iver Hansen, der i forvejen har en del rutine fra danske og internationale konkurrencer. Det er dog første gang at parret skal forsøge at bide skeer med de skrappe drenge fra især Polen, Tjekkiet og Frankrig, der plejer at besætte de fleste pladser på podiet efter konkurrencen er slut.

Konkurrencen gik officielt i gang mandag den 18. august, og der flyves tre navigationsture i det polske landskab, hvorefter der laves to landinger ved hjemkomsten til banen i Torun.

Deltagerlisten består af 56 mandskaber fra 17 forskellige lande – primært fra Europa, men også med flere teams fra Sydafrika.

Flyvepladsen står selvsagt på den anden ende under konkurrencen, men allerede søndag blev VM indledt med indmarch fra alle deltagere – lidt i stil med andre internationale sportsevents med nationale hymner, taler og ikke mindst et flyshow med deltagelse af alt fra modelfly til militære helikoptere i en helt anden vægtklasse.

Tag en rundtur til de forskellige begivenheder via dette link til Youtube og de flotte videoer fra mesterskabet.

https://www.youtube.com/user/19WRFC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende arrangementer