Vagn Jensen med i toppen af GAC

Den nye bestyrelse i General Aviation Commission. Fra venstre er det Andrzej OSOWSKI, Jiri DODAL, Hans SCHWEBEL, Hans GUTMANN, Pedro CABAÑERO MARIMÓN og Vagn JENSEN
Den nye bestyrelse i General Aviation Commission. Fra venstre er det Andrzej OSOWSKI, Jiri DODAL, Hans SCHWEBEL, Hans GUTMANN, Pedro CABAÑERO MARIMÓN og Vagn JENSEN

Dansk sports- og fritidsflyvning har fået en af sine hidtil højeste internationale repræsentationer i det internationale hovedkvarter for sports- og fritidsflyvning i Lausanne i Schweiz. Det skete i slutningen af oktober, da Vagn Jensen blev valgt som en af de to næstformænd i General Aviation Commission, der står for motorflyvningen under FAI. Her skal Vagn Jensen stå for finanserne som kasserer.

Vagn Jensen er i forvejen kasserer i DMU Sport og nærmest synonym med konkurrenceflyvning såvel i Danmark som internationalt gennem de seneste årtier. Han er den drivende kraft bag konkurrencer som DM og Sirius Air Rally i Danmark, og han er fast deltager ved de internationale konkurrencer som dommer eller ofte som formand for juryen. Seneste store, internationale begivenhed i Danmark var det kombinerede VM for præcisions- og rallyflyvning i Herning i 2004 med Vagn Jensen som Competition Director.

På mødet i Lausanne fik GAC også ny formand, idet østrigeren Hans Gutmann afløste spanske Pedro Cabanero-Marimon. Gutmann er også en særdeles rutineret konkurrencepilot, der med en række nye initiativer vil sætte mere gang i den internationale konkurrence- og sportsflyvning.

Blandt de konkrete nyheder er Air Navigation Race , som er kommet med på det officielle konkurrenceprogram. Det er en ny og spændende sportsdisciplin, som blev udviklet til World Air Games.

Der er tale om en direkte duel mellem piloter, hvor fire fly vil konkurrere mod hinanden ved at flyve i luftrums-korridorer, som er dannet via et avanceret program, der også kan beregne strafpoints efter specielle regler. Det sker blandt andet hvis deltagerne kommer uden for korridorerne eller ikke holder den fastsatte hastighed. Deltagerne vil også blive bedømt for landingen.

Kommende arrangementer