Birkholm bedst i regn og blæst

Vellykket DMU Sport Rally afviklet i Nordals – to fly ramt af uheld før konkurrencen

OYENVhansbirkholm
Hans Birkholm under landing på Haderslev Flyveplads.
Foto: Christian Iversen

Hans Birkholm fløj endnu en gang hjem med pokalen som bedste pilot ved DMU Sport Rally, der blev afviklet lørdag den 8. september på Pøl Flyveplads i samarbejde med Nordals Flyveklub.

Igen var kampen tæt med Allan Hansen, som delte førstepladsen med Birkholm ved sidste års Air BP Rally, mens Kurt Gabs blev henvist til tredjepladsen.

I B-klassen imponerede Hjalmar Nielsen, der var klart bedst til trods for, at han var alene i flyet, mens alle øvrige havde navigatør med. Læs alle resultaterne på under konkurrencer her på siden – eller via dette link.

Rallyet i år blev desuden præget af vejret og et uheld, før selve konkurrencen startede. Netop vejret var hovedårsagen til, at et ultralet Eurostar fly fra Randers fik et meget kraftigt vindstød under landing tidligt på dagen og kom delvis ud af kontrol under selve landingen. Flyet endte med at kollidere med endnu et Randers-fly, en Piper Cherokee, der allerede holdt parkeret på forpladsen – med betydelig skade på begge fly til følge.

De to personer om bord i Eurostar’en slap fra uheldet uden fysiske skader og deltog senere i den teoretiske del af rallyet med bl.a. flyveplanlægning. Selve flyvningen kunne selvsagt ikke gennemføres med nogen af de skadede fly.

Vejret var også ganske lunefuldt denne lørdag i september, hvor DMI ellers havde lovet fint flyvevejr et par dage tidligere. Men en front passerede netop fra nordvest, og det gav ganske stødende vind, undertiden nedsat sigt og i hvert fald en enkelt kraftig regnbyge.

Derfor blev deltagernes kvalifkationer for alvor sat på prøve, og alt taget i betragtning var der ganske imponerende flotte resultater imellem. Nogle var mere heldige med vejret end andre, og det satte sit præg på en del af resultaterne.

Selve flyvningen gik fra Pøl Flyveplads på en rute vestover og rundt omkring Skrydstrup kontrolzone. Undervejs passerede deltagerne Haderslev Flyveplads, hvor de udførte en touch-and-go landing.

På trods af de vanskelige vilkår blev konkurrencen samlet set vellykket – ikke mindst takket være en stor, frivillig indsats fra mange medlemmer af Nordals Flyveklub – og flere medlemmer af Haderslev Flyveklub i forbindelse med udelandingen.

Kommende arrangementer