Verdens bedste piloter mødes i Skive 2015

Sirius 2
Nedtællingen til VM i Precision i Skive er i gang. Kontrakten mellem FAI på den ene side og DMU Sport og Skive Motorflyveklub på den anden blev underskrevet ved et møde i Lausanne i Schweiz med deltagelse af formanden for DMU Sport, Allan Hansen (tv) og Vagn Jensen fra DMU Sport. Allan får det overordnede ansvar som Competition Director i Skive, men han han støtte sig til Vagn Jensen, der havde den samme rolle ved afviklingen af det første VM i Skive i 1989. Her ses de to foran det monument i Lausanne, der viser nedtællingen til det næste sommer-OL i 2016.

Historien gentager sig, siger man – med visse afvigelser.

Sådan bliver det i hvert fald i sommeren 2015, hvor Skive Lufthavn for anden gang kommer til at lægge asfalt til verdens bedste piloter med afviklingen af 22nd World Precision Flying Championship, WPFC.

Det har i nogen tid har ligget i kortene, at VM i Precision igen skulle afvikles i Skive, men det var lidt uofficielt, da det ikke er noget man bare lige bestemmer.

VM er en international sportsbegivenhed inden for flyvning, som styres fra FAI, der har hovedkontor i Lausanne i Schweiz. FAI er luftsportens svar på Den internationale Olympiske Komité, der står bag OL og tilfældigvis også har hjemme i Lausanne. Og ligesom arrangører af OL skal fremvise et detaljeret bud på afviklingen, skulle DMU Sport også præsentere en plan for mesterskabet, inden det officielt kunne overdrages.

Det centrale dokument i denne proces er de såkaldte ‘Local Rules’, som er en detaljeret beskrivelse af mesterskabet. Dette regelsæt skal godkendes og underskrives af FAI og den lokale arrangør, og det skete i forbindelse med et arrangement i FAI i midten af november.

Det fremgår blandt andet, at konkurrencerne skal foregå i dagene 19.-25. juli 2015, og at deltagerne har mulighed for at møde frem ugen før for at forberede sig.

Det er også helt officielt, at det lokale arrangement sker i et samarbejde mellem Kongelig Dansk Aeroklub, DMU Sport og Skive Motorflyveklub.

Skive var vært for det første VM i Precision i 1989, og faktisk er en del af ‘mandskabet’ stadig på banen, når den store opgave skal løftes igen.

Udover selve flyveklubben har en række lokale virksomheder og ikke mindst Skive kommune givet tilsagn som støtte og assistance.

En af arrangørernes opgaver er også at give de kommende deltagere mulighed for at følge med i forberedelserne, herunder diverse praktiske oplysninger for tilmelding, konkurrencens afvikling, faciliteter og folkene bag. Alle disse oplysninger vil være at finde efterhånden som de er på plads på den særlige, engelsksprogede hjemmeside , som er under opbygning.

 

Kommende arrangementer